• Fag: kristendomskundskab, historie
  • Tidsforbrug: to formiddage
  • Projektperiode: september, oktober, maj
  • Tilmelding: senest en måned før.

Begravelsesritualer

– i nutidens og jernalderens Danmark

Rigmor er død – både i jernalderen og i nutiden. Eleverne gennemfører hendes begravelse som et rollespil over to formiddage.

Den første formiddag foregår i jernaldermuseet Odins Odense, hvor eleverne via rollespil får blik for begravelsesskikke fra før Danmark blev kristent.

Den anden formiddag foregår i den lokale kirke, hvor bedemand og præst vil føre eleverne gennem en nutidig begravelsesproces med alle de praktiske forhold og ritualer, der hører til.

OBS:  Ved tilmelding skal læreren selv sørge for at tage kontakt til den kirke eller præst, som skolen normalt benytter. Besøget i kirken bør ligge umiddelbart efter besøget i Odins Odense.

Der er et begrænset antal formiddage i Odins Odense. Der bookes via tilmeldingssiden eller telefon efter først til mølle- princippet. Skriv gerne den/de ønskede datoer i bemærkningsfeltet ved tilmelding. Følgende 10 datoer i Odins Odense kan bookes:

• Torsdag 21. september 2017 (ledig).
  • Fredag 22. september 2017 (booket).
  • Torsdag 28. september 2017 (ledig).
  • Fredag 29. september 2017 (ledig).
  • Torsdag 5. oktober 2017 (ledig).
  • Fredag 6. oktober 2017 (ledig).
  • Torsdag 26. oktober 2017 (booket).
  • Fredag 27. oktober 2017 (booket).
  • Torsdag 3. maj 2018 (booket).
  • Fredag 4. maj 2018 (booket).

Tilmeldte lærere modtager:

• Baggrundsmaterialer om begravelsesritualer.