• Målgruppe: alle klassetrin
  • Fag: kristendomskundskab, dansk, billedkunst
  • Tidsforbrug: 4-8 lektioner (kan variere meget).
  • Projektperiode: september, november, december, april, maj, juni
  • Tilmelding: senest én måned før.

Projektlinks:

www.esbjergevangeliet.dk

EsbjergEvangeliet

– Bibelen fortolket i billeder

Gå på opdagelse i EsbjergEvangeliet – et kæmpe billedtæppe, der er en kopi af det over 40 meter lange vægmaleri, som kunstneren Erik Hagens har malet på en væg i CVU Vest i Esbjerg.

Billedtæppet er moderniseret bibelhistorie og Danmarkshistorie. Den store fortælling fra Bibelen er sat ind i vores tid og verden og det er der kommet noget underfundigt, humoristisk, alvorligt, tankevækkende og provokerende ud af, for Erik Hagens har et kritisk blik, både på Biblen og på vor samtid.

EsbjergEvangeliet vil turnere blandt kirker i Odense i løbet af skoleåret. Her har man mulighed for at tage hen og afholde et forløb med sin klasse. Se datoer længere nede (opdateres løbende).

Du kan også bestille EsbjergEvangeliet til opstilling på din skole i projektperioden for en uge ad gangen. Det kan typisk være på skolens bibliotek eller gymnastiksal. Hvis det ønskes, kan lærere få et kursus i selv at være rundvisere på EsbjergEvangeliet.

Pladskrav: Billedtæppet er 20 meter langt (2x10 meter) og 2 meter højt. Det ophænges på aluminiumsstativer og kan derved stå selvstændigt i rummet. FSO står for opsætning og nedtagning.

Til EsbjergEvangeliet findes også en nyudviklet webside, hvor eleverne kan besøge værket efterfølgende og kaste sig over en række opgaver knyttet til alle trin i grundskolen. Adgang til websiden fås ved tilmelding.

Tilmeldte lærere modtager:

• Tilbud om lærerkursus.
  • Adgang til projekthjemmeside (www.esbjergevangeliet.dk).
  • Mulighed for at booke EsbjergEvangeliet til egen skole.
  • Mulighed for at booke tid til undervisningsforløb ifm. udstilling i lokal kirke.

Datoer for opstilling af Esbjerg-evangeliet i kirker i Odense:

Uge 37 (11.-15. september): Munkebjerg Kirke

Uge 47 (20.-24. november): Sct. Hans Kirke