• Fag: kristendomskundskab
  • Tidsforbrug: 6-8 lektioner (kan justeres)
  • Projektperiode: hele året.

Projektside med klokkequiz og videoer

Hvad er klokken?

– bliv klogere på kirkeklokken

Kirkeklokken udgør en lydlig ramme om liv og død i kristendommen og en baggrundsklang for dem, der bor inden for klangens radius. Kirkeklokken er imidlertid ikke den eneste betydningsfulde klokke i vores liv og hverdag.

I forløbet skal eleverne arbejde med de mange forskellige klokker, som de møder i det daglige, hvad enten de bor på landet eller i byen: Alle børn kender til skoleklokken, der ringer ind og
ud eller moderne ringetoner fra smartphones.

Eleverne skal i projektet arbejde med klokkernes fællestræk: At alle klokker enten kalder folk til sig, eller varsler noget. De skal eksperimentere med kraniet som en klokke, gætte klokkelyde og lære om
kirkeklokkens religiøse kalden.

Som en del af projektet fortæller en præst om kirkeklokkens funktion og betydning, dens forskellige ringetoner og slag, samt de højtider og situationer, klokken bruges ved.

• Undervisningsvejledning med baggrundstekster og elevbilag
  • Webside med klokkequiz og videoer (login fås ved tilmelding).