Information om kurset

• Hvem: lærere i udskolingen
  • Hvor: Fredens Kirke, Skibhusvej 162, 5000 Odense C
  • Hvornår: 11. september kl. 13.00-16.00

Lærerkursus: Går det hele ad helvede til?

– landsprojekt 2019 til lærere

Hvert 2. år laver Landsnetværket af folkekirkelige skoletjenester et større, landsdækkende undervisningsprojekt, som kan lidt mere end de almindelige skoletjenesteprojekter.

Landsprojektet for 2019 hedder Går det hele ad helvede til?- et projekt om frygt og håb. Projektet forsøger at give eleverne i udskolingen nogle perspektiver på frygt og håb ved at udfolde dystopier og utopier samt forestillinger om helvede og paradis.

Til projektet er har forfatter, Kenneth Bøg Andersen, skrevet en ny novelle med udgangspunkt i sin kendte roman De hvide mænd fra 2003. I den skildres et præstationssamfund på overdrev.

I samarbejde med spilfirmaet PortaPlay er der blevet udviklet et brætspil, hvor eleverne skal prøve at leve i en dystopisk verden og træffe svære valg, mens de samtidigt forsøger at være tro mod deres egne værdier.

På dette lærerkursus vil højskoleforstander, SImon Axø, fortælle om frygt og håb gennem tiden og om, hvilken slags frygt og håb, der fylder i unge menneskers liv i dag.

Kenneth Bøgh Andersen vil herefter fortælle om sin nyskrevne novelle, Uegnet, og om sine overvejelser i forbindelse med at skrive dystopier til børn og unge.

Herefter vil projektets materialer og faser blive introduceret og gennemgået, så man som lærer selv bliver klædt på til at afvikle projektet med sin klasse.

Det er gratis at deltage i kurset. Dog skal tilmelding ske senest 1. september.