• Fag: kristendomskundskab, historie
  • Tidsforbrug: to formiddage
  • Projektperiode: se datoer for booking

www.odinsodense.dk

Begravelsesritualer

– i jernalderens og nutidens Danmark

I dette komparative projekt gennemfører eleverne en begravelsesceremoni i et rollespil på jernaldermuseet Odins Odense, som den kunne have set ud i jernalderen.

I den lokale kirke skal eleverne være med til at afvikle en fiktiv bisættelse, der fortæller om nutidens skikke ved begravelser i den kristne tro.

Forløbet strækker sig over to formiddage og er lagt an på rollespil. Ved at gennemleve begravelsesritualerne indefra får eleverne et unikt indblik i to af de de begravelsesritualer, man historisk har kendt til i Danmark.

Der er et begrænset antal formiddage i Odins Odense. Der bookes via tilmeldingssiden eller opkald til skoletjenesten efter først til mølle-princippet. Skriv gerne den/de ønskede datoer i bemærkningsfeltet ved tilmelding.

OBS! Det er hensigtsmæssigt, at man også angiver mulige datoer for kirkebesøg. Disse ligger bedst efter besøget i Odins Odense.

Følgende 10 datoer i foråret 2021 i Odins Odense kan bookes:

Fredag den 19. marts (ledig)

Torsdag den 25. marts (ledig)

Fredag den 26. marts (ledig)

Torsdag den 8. april (ledig)

Fredag den 9. april (ledig)

Torsdag den 15. april (ledig)

Fredag den 16. april (ledig)

Fredag den 23. april (booket)

Torsdag den 29. april (ledig)

Fredag den 21. maj (ledig)

• En formiddag i Odins Odense
  • En formiddag i den lokale kirke.