• Klassetrin: 1.-3. klasse
  • Fag: kristendomskundskab, dansk, billedkunst, musik
  • Tidsforbrug: 11 lektioner + kirkebesøg
  • Projektperiode: fra oktober 2021

Projektlinks:

MONSTRE PÅ SPIL

– i kristendom, myter og folketro

I dette projekt skal eleverne stifte bekendtskab med monstre fra Bibelen, nordisk mytologi og den danske folketro.

Omdrejningspunktet er en nyskrevet historie skrevet af børne- og ungdomsforfatteren Morten Dürr, der har skrevet en fortælling om Felix og monstrene. Fortællingen er i fire kapitler og kommer som en stor oplæsningsbog til fælles oplæsning i klassen. Fortællingen understøttes af spændende illustrationer og nykomponeret klassisk musik, der lægger et lydspor under fortællingen.

Eleverne undersøger monstre gennem lege og dramaøvelser, og der sigtes frem mod elevernes egne monsterfantasier – og hvad, der kan overvinde et monster.

Som et led i projektet kommer eleverne også hen i kirken og hører om de monstre, der er på spil i kirken og kristendommen.

Det er muligt at udvide projektet ved at inddrage fagene musik og billedkunst. Dermed øges tidsforbruget dog også.

• Undervisningsvejledning
  • Felix og monstrene (bog til fællesoplæsning i klassen)
  • Klassisk musik
  • Faktakort